Monday, December 3, 2007

seffes een djoef op uw bakkes me mijn bebouwde kom-plakkaat!



zoals altijd: uit destandaard
ANTWERPEN - Drie ouders raakten gisteravond in Antwerpen tijdens een Sinterklaasfeestje gewond toen jongeren het café bestormden.
Het Sinterklaasfeestje vond plaats in het volkse café Rozenhof, aan de Dageraadplaats. In de namiddag kregen enkele kinderen op het pleintje voor het café al ruzie met allochtone tieners die onder andere bommetjes gooiden.

Enkele vaders verlieten het café om de jongeren terecht te wijzen. Een van hen nam het niet dat een vader hem een terechtwijzende tik gaf. Op het plein ontstond een eerste keer herrie. Toen de ouders ermee dreigden de politie te bellen, dropen de tieners af.

Even later kwamen de jongeren echter terug met versterking en gewapend met verkeersborden.

In het tumult dat voor de deur ontstond, trokken enkele tieners een mes. 'Twee vaders die probeerden te verhinderen dat de jongeren het café binnenkwamen, kregen een messteek in het been. Een moeder werd op het hoofd geraakt met een verkeersbord', zegt de politiewoordvoerder Sven Lommaert.

De drie ouders moesten voor verzorging naar het ziekenhuis worden gebracht. De daders vluchtten te voet weg. De politie kon gisteren al een van de drie gezochte tieners oppakken. De kinderen in het café waren zwaar onder de indruk en kregen bijstand van de dienst Slachtofferhulp. (wer)

No comments: